Filmfestivalen 2013

Filmfestivalen 2013

Film, film, film....

Jag älskar film. Jag älskar festivaler. Jag älskar min hemstad Göteborg. Jag är hyfsat internationell. Således vore det helt rimligt att jag skulle älska Göteborg International Film Festival. Vilket jag gör. Och alltså bloggar jag från biograferna.

White black boy

BiopalatsetPosted by Martin 2013-02-02 01:38:08

(Sort hvid dreng), Albinodokumentär från Danmark 2012

I delar av Afrika tror vissa att kroppsdelar från folk med albinism har magiska krafter, och de jagas därför av hänsynslösa prisjägare. Inte nog med det, deras ljusa hy och dåliga syn gör dem till måltavlor för folkets fördomar, och solen är en ständig och skoningslös fiende. I denna dokumentär skildras ett år i Shidas liv, där han haft tur att få plats på ett internat i Tanzania.

En fluga-på-väggen-dokumentär, där man med närgången bildkomposition och väl designat ljudskap får historien berättad genom Shida. Hans ansiktsuttryck berättar allt, även om han knappt kan ett ord engelska. Rörande och finstämt, men lite segt i början. Som väl är blir Shida mer uttrycksfull ju längre tiden går och ju bättre han lär känna filmteamet, varför denna korta lilla pärla blir klart sevärd.

4 Ivan Lendl-kepsar av 6


Förfilm: Freia och Wannabe-indianerna, 3 ex-fröken Sverige av 6

  • Comments(0)//giff13.smedendahl.se/#post25