Filmfestivalen 2013

Filmfestivalen 2013

Film, film, film....

Jag älskar film. Jag älskar festivaler. Jag älskar min hemstad Göteborg. Jag är hyfsat internationell. Således vore det helt rimligt att jag skulle älska Göteborg International Film Festival. Vilket jag gör. Och alltså bloggar jag från biograferna.

Kvartetten

BiopalatsetPosted by Martin 2013-02-02 02:04:31

(Quartet), Operagerontokomedi från Storbritannien 2012

På Beecham's retirement home bor idel gamla musiker. Varje Verdis födelsedag hålls en välgörenhetsgala, och detta år hoppas man kunna återförena den kvartett solister som gjorde succé med Rigoletto för många herrans år sen. Det visar sig dock lättare sagt än gjort, ty tenoren har fortfarande inte kommit över sopranen som krossade hans hjärta, och sopranen i sin tur har lagt stambanden på hyllan, övertygad om att åldern tagit ut sin rätt på hennes sångförmåga.

Dustin Hoffman regisserar en fullständigt briljant ensemble av den finaste brittiska skådespelareliten med Dame Maggie Smith i spetsen. Levnadsglada åldringar visar att man kan ha det underbart även på livets eftermiddag, och musiken är naturligtvis exceptionell. Fantastisk dialog och färgstarka karaktärer förgyller denna pärla, och en speciell eloge går till Billy Connolly, Pauline Collins och Michael Gambon i utsökta biroller.

Extra bonus till alla andra småroller, vilka spelas av folk från brittisk musikhistoria; dirigenter, solister, rockstjärnor osv, vilka även får bild och bildtext i eftertexterna.

5 partitur av 6

  • Comments(0)//giff13.smedendahl.se/#post29