Filmfestivalen 2013

Filmfestivalen 2013

Film, film, film....

Jag älskar film. Jag älskar festivaler. Jag älskar min hemstad Göteborg. Jag är hyfsat internationell. Således vore det helt rimligt att jag skulle älska Göteborg International Film Festival. Vilket jag gör. Och alltså bloggar jag från biograferna.

Kon-Tiki 1950

HagabionPosted by Martin 2013-02-04 22:00:50

(Kon-Tiki), Gupptäcktsfärd från Norge 1950

1947 ger sig Thor Heyerdahl ut på en balsaflotte över Stilla Havet för att bevisa sin tes att Polynesien befolkades från Sydamerika. I denna dokumentär agerar äventyraren själv ciceron till de bilder som filmades av besättningen själva under den 101 dagar långa expeditionen.

På lättfattlig norsk-svenska guidar den gänglige antropologen tittaren med smittande entusiasm. Utan omsvep och med intressanta bilder tas hen med i ett episkt äventyr, och det är kul och underhållande mest hela tiden.

Farhågorna om att det skulle låta som en äppelkäck SF-journalfilm slås snabbt ur hågen. Detta är med största sannolikhet den bästa filmen om balsaflottar korsandes Stilla Havet som visas på denna festival.

5 hjälpsamma papegojor av 6

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.