Western Australia/New Zealand 2006

Western Australia/New Zealand 2006

Anyway...

Eftersom jag lämnar mörka, kalla Sverige under sex veckor i slutet av 2006, tänkte jag det kunde vara av i alla fall marginellt intresse för släkt och vänner att få lite illa frekvent uppdaterad info om vad som sker där på andra sidan jorden.
Bloggen startar på dag minus tio, då novembermörkret sveper sig runt det huttrande landet i norr, och förväntas uppdateras flera, flera gånger. Kanske man kan betrakta denna webblogg som ett tidsenligt, 2000-talsmässigt sätt att säga "Pilutta dig!"

/Martin

Dag 2: Flyga

InnanPosted by Martin 2006-11-28 06:58

Det tog ungefar tre minuter per kund att checka in pa Frankfurt. Med ett tjog fore mig i koen, du gor matten.
Och i sakerhetskontrollen tog de Katla. Men inget ont som inte osv: Jag var mol allena i mitt tresaete, sa jag kunde breda ut mig hej vilt. Darav foljde att jag anlande relativt utsovd till Singapore. Oh: didn't we already deja this vu?Blog Image

  • Comments(0)//nz.smedendahl.se/#post6

Dag 1: Då far vi!

InnanPosted by Martin 2006-11-23 16:58
Äntligen stod resenären i check-in-kön! Fast det förstås, kön var kortare än (sätt in lämplig lustig thingy här), så det gick fort. Anyway, jag är nu officiellt iväg. Jag tackar fadern för skjutsen och ser fram emot ett och ett halvt (-ish) dygn i och på flygplan och -platser.
  • Comments(1)//nz.smedendahl.se/#post5

Dag -2: Bälte och backup

InnanPosted by Martin Smedendahl 2006-11-20 22:32

Är jag klar att åka nu? Tja, mc:n står i säkert förvar i syrrans garage, pengar är växlade och finurligt placerade och ryggorna är lastade. Och om olyckan skulle vara framme (eller för den delen ett band lömska banditer) så har jag tagit pappers- och digitala kopior på allsköns pass, biljetter och whatnot. Då torde väl det enda som återstår vara att knyta ihop säcken på samtliga mina projekt på jobbet. Nemas, som portugisen säger, problemas.

  • Comments(3)//nz.smedendahl.se/#post4

Dag -6: Backpack

InnanPosted by Martin Smedendahl 2006-11-16 21:47

Så har man då köpt sig en rygga, liten nog att ha med som handbagage, men ändå stor nog att rymma de förnödenheter man kan tänkas behöva de två-tre dagar det tar för flygbolaget att trolla från den packning de ofelbart kommer supa bort. Och idag fick jag mitt visum. En ganska produktiv dag.

  • Comments(0)//nz.smedendahl.se/#post3

Dag -8: Barracks 'r' us

InnanPosted by Martin Smedendahl 2006-11-14 08:13

Emedan mitt plan förväntas landa i Perth kl 1 på natten mellan fredag och lördag, och min buss förväntas avgå därifrån kl 6:30 på lördag morgon kändes det dom en bra idé att förboka vandrarhem. Krav: Öppet dygnet runt och näranäranära till busstationen. The Old Swan Barracks: Check and check. Att det dessutom är inhyst i vad som mest påminner om en medeltida borg (även om huset är byggt så sent som 1896) gör inte saken sämre. Mission accomplished.

  • Comments(0)//nz.smedendahl.se/#post2

Dag -10: Blog

InnanPosted by Martin Smedendahl 2006-11-12 22:16
Snart bär det av till varmare trakter. Dock återstår en del förberedelser, såsom att packa, växla pengar, boka hostels, ställa in hojen och skapa en blog. Oh wait. I just did.
  • Comments(0)//nz.smedendahl.se/#post1